ראיית חשבון הפך בשנים האחרונות לאחד מהמקצועות המבוקשים והשכיחים ביותר בישראל ובעולם כולו. הסיבה העיקרית לכך הינה שכיום כל עסק זקוק לרואה חשבון, דבר המגביר את הביקוש למקצוע זה בקרב עסקים רבים שלכל אחד יש את הדרישות והרצונות שלו. ראיית חשבון אינה מקצוע פשוט בכלל, והוא מצריך מכם סבלנות רבה ויכולת חשיבה מקיפה אשר תגרום לכם להעריך בעיות ולמצוא פגמים עוד בטרם הם משפיעים על התפתחותו של העסק. ראיית חשבון לחברות ועצמאיים זוהי אחריות רבה ויש לבחון ולהיות ערים לכל האפשרויות הקיימות.
ראיית חשבון – לחברות או עצמאיים?
שרותי ראיית חשבון יכולים להיעשות הן לעסקים (עוסק מורשה) והן לחברות בע"מ. חשוב מאוד לבחור רואה חשבון שהתמקצע בשניהם תוך ידע נרחב הן בתחום המיסוי יחיד (עצמאיים- עוסק מורשה) והן לחברות (חברות בע"מ/ חברות פרטיות). ישנן הבדלים מהותיים בין מיסוי יחיד לחברה ולכן ישנה חשיבות רבה להתמקצע בשניהם וזאת מאחר ואם רואה החשבון יקים עבורכם עוסק מורשה (עצמאי) ולאחר מכן תצטרכו לעבור למסגרת של "חברה בע"מ" אז הוא יוביל אתכם בבחירה הנ"ל, תוך הקפדה על כל דיני המס, לרבות חיסכון במיסים ככל שניתן במסגרת החוק.
ראיית חשבון – לעמותות?
הנהלת החשבונות של מלכ"ר (מוסד ללא כוונת רווח) הינו שונה במהות מהנהלת חשבונות של עסק רווחי. מעבר להיותו שונה במבנה ובמונחים, ישנו שוני גם בנושא התיחסות רשות המסים לגביו הן במס הכנסה, מע"מ ומיסוי מקרקעין. תחום ראיית חשבון לעמותות הוא התמחות בפני עצמה, אשר מצריכה ידע בנושאים המשיקים לתחום ראיית חשבון כגון כל ההתנהלות של "ניהול תקין" של עמותות.
מהי עבודת ראיית חשבון?
עבודת ראיית החשבון מוגדרת בחוק רואי חשבון, תשט"ו-1955 שהיא: " "ראיית חשבון" – פירושו – בדיקתם, בקורתם או אישורם של כל מאזן, חשבון ריווח והפסד, חשבון הכנסות והוצאות, חשבון תקבולים ותשלומים וכל חשבון כיוצא בהם, ומילוי כל תפקיד אחר שנתייחד או שיתייחד בחיקוק לרואה חשבון, להוציא ניהול חשבונות;"
למעשה ראיית חשבון היא פועל יוצא מביקורת דוחות כספיים אשר בסיום הביקורת נערך "חוות דעת רואה חשבון".